Kurssiesittelyt

KESÄPURJE järjestää Suomen Purjehduksenopettat ry:n koulutusohjelman mukaisia purjehduskursseja (Johdatuspurjehdukseen, Purjehtija-, Saaristopäällikkö- ja Rannikkopäällikkökurssi) sekä aloittelijoille tarkoitettua päivän mittaista Johdatus purjehdukseen -kurssia. Näiden lisäksi tarjoamme erilaista opetusta ja koulutusta.

Kaikki opettajamme ovat Purjehduksenopettajat (PORY) ry:n hyväksymiä, Purjehduksenopettajat (PORY) ry:n kouluttamia purjehduksenopettajia / -ohjaajia sekä Suomen Purjehdus ja Veneilyliiton auktorisoimia kouluttajia.

Koulutuksessa käytettävät veneet ovat katsastettuja (Trafi:n Vuokravenekatsastus sekä seuran venekatsastus), turvallisia matkaveneitä. Koulutusveneemme on varustettu “normaalilla -isopurjeella” mutta olemme saaneet myös uuden kouluveneen, jossa kurssilaisemme pääsevät näkemään rullattavan isonpurjeen toiminnan. Erityisesti aloittelijoilla (Purjehtijakurssi) kurssiin kuuluu paljon purjeenkäsittelyä (nosto / lasku sekä reivaaminen) ja tällöin perinteisen isonpurjeen käsittely on yksi tärkeimmistä asioista kurssilla.

Voit tietenkin tulla kursseille myös omalla veneelläsi, jos olet jo sellaisen ennättänyt hankkia. Saat opastusta ja koulutusta juuri siinä veneessä, jolla tulet purjehtimaan.

                   

 

Kesäpurjeen purjehduskurssit

on suunniteltu pääasiassa 1-7 päivää kestäviksi purjehduksiksi Helsingissä, Päijänteellä, Saimaalla sekä Saaristomerellä.

Kurssihintaan kuuluu: kurssikirjana käytettävä:

 • Purjehtijakurssilaisilla Purjehtijakurssin opas
 • Saaristopäällikkö Purjehtijan Sää TAI Purjehtijan Opas
 • Rannikkopäällikkö kurssilaisilla Cevni -kirja

opetus ja koulutus veneissä, kursseilla jaettava oheismateriaali, auktorisoidun koulun myöntämä kurssitodistus, yöpymiset veneissä retkikursseilla, (osalla retkikursseista erillinen “venekassa”), kurssiaikainen vakuutus.
Ruokatauko kurssin aikana on tärkeä asia jotta oppimisvire säilyy hyvänä. Esimerkiksi Helsingin päiväkursseilla kursseilla ruokailemme Suomenlinnassa sekä Ravintola Hima & Salissa.

Teoriapäivät ovat tärkeä osa Purjehtija-, Saaristopäällikkö- ja Rannikkopäällikkökursseja. Teoria sisältyy useimpiin kursseihin kiinteästi.

Tutustu rauhassa kursseihimme, katso kalenteriisi sopiva ajankohta ja varaa paikkasi. Olemme ylpeitä omasta koulutusosaamisestamme!

Lisätietoja kursseista sekä ilmoittautuminen
info@purjehdus.net / 0400 845 545

Jos et saa vastausta muutaman päivän sisällä, ole ystävällinen ja soita meille. Ikävä kyllä, sähköposteja “katoaa” bittiavaruuteen aina silloin tällöin, emmekä ole saaneet viestiäsi.

Ilmoittautuessasi kerro:

 • nimesi
 • osoitteesi
 • sähköpostiosoite
 • mille purjehdukselle ilmoittaudut

——————————————————————————

Miksi tulla purjehduskurssille?

 • Aloittelijalle helppo ja turvallinen tapa päästä kokeilemaan lajia ammattitaitoisten kouluttajien ohjaamina
 • Kurssilla jo jonkin verran purjehtineet saavat vahvistusta taidoilleen
 • Veneet ja varusteet eivät ole ilmaisia, siis miksi opetella kantapään kautta
 • Samanhenkisessä seurassa jaat kokemuksia
 • SPL:n koulutusohjelmalla vasta-alkajasta pätevään purjeveneen päällikköön

 

Kursseista lyhyesti:

JOHDATUS PURJEHDUKSEEN

Kurssilla tutustutaan purjehdukseen vapaa-ajan viettotapana. Kurssin kesto on 5 h ja se alkaa lyhyellä teorialla, jossa selviää mm. veneen varusteiden nimityksiä. Tämän jälkeen käytännön harjoituksia vesillä. Jokainen kurssilainen pääsee halutessaan kokeilemaan purjeiden nostoa, purjeiden säätämistä sekä ohjaamista.
Päivä toimii hyvänä “ponnahduslautana”  Purjehtijakurssille.

 

PURJEHTIJAKURSSI

Tavoitteena on johdattaa aloittelija purjehdusharrastuksen pariin. Kurssi antaa hyvät perustiedot ja taidot purjeveneen miehistönjäsenenä toimimiseen sekä itsenäiseen purjehtimiseen suotuisissa olosuhteissa.
Kurssin kesto vähintään 32 tuntia, joista 6-8 tuntia teoriaa. Retkikursseilla yövymme veneissä.

SAARISTOPÄÄLLIKKÖ

Kurssi tähtää Saaristopäällikkötutkintoon ja antaa valmiudet itsenäiseen purjehdusharjoitteluun suotuisissa olosuhteissa. Lähtökohtana ovat miehistötaidot, joiden perusteet voi hankkia Purjehtijakurssilla. Kurssilla keskitytään purjehdustaidon kehittämisen sekä purjeveneen käsittelyyn eri tilanteissa. Kurssin kesto 4 vrk, vähintään 32 h.

RANNIKKOPÄÄLLIKKÖ

Tätä kurssitasoa voi Suomessa opettaa vain muutama koulu. Rannikkopäällikkökurssi on suunnattu jo jonkin verran itsenäisesti purjehtineille. Opetus sisältää mm. reittisuunnittelua, purjeidentrimmausta, erilaisia navigointitehtäviä, VHF:n käyttöharjoittelua, pimeäpurjehdusta.
Kurssilaiset toimivat itsenäisesti kurssiveneen kippareina. Navigointi kuuluu oleellisena osana harjoituksiin. Kouluttajat seuraavat kurssilaisten ratkaisuja ja opastavat tilanteissa, joissa olisi mahdollisesti voinut tehdä toisin. Tärkeintä on, että kurssilaiset saavat mahdollisimman paljon oppia itsenäisistä ratkaisuista. Huomaa! Kesäpurjeen Rannikkopäällikkökurssiin kuuluu 4 erillistä pimeäpurjehdusharjoitusta.

 

 

Paluu